Cursussen‎ > ‎

IJsongevallen

Zodra het begint te vriezen, komen de schaatsen weer tevoorschijn. Wie is er niet enthousiast en wil er niet zo snel mogelijk het ijs op? Maar elk jaar gebeuren er op het ijs veel ongevallen. Mensen onderschatten de gevaren van het ijs.
 

In de cursus IJsongevallen wordt eerst theoretisch besproken wat u kunt doen als u zelf in de problemen raakt of hoe u iemand kan helpen die in de problemen raakt. U leert ook wat de gevaren kunnen zijn voor het lichaam, zoals onderkoeling.

Om te ervaren hoe het is om onder het ijs te raken of iemand te redden die door het ijs is gezakt, zit er ook een praktijkgedeelte bij. In het zwembad wordt deze situatie zo goed mogelijk gesimuleerd. Onder toezicht kunt u op deze manier veilig oefenen in ijsongevallen. Alles gaat uiteraard onder begeleiding van professionele instructeurs en duikers.

Op dit moment geven wij de cursus IJsongevallen alleen voor onze eigen leden.
 
OPROEP!
Ons oude zeil is hard aan vervanging toe! Voor het geven van nieuwe cursussen hebben wij daarom een nieuw zeil nodig. Om dit zeil aan te kunnen schaffen zijn wij op zoek naar sponsoren. Wij hebben al ideeën over een nieuw zeil, wie kan ons hier verder mee helpen?!