Nieuws‎ > ‎

Bevrijdingsdag 2012

Geplaatst 21 jun. 2012 06:51 door Redactie van de Plons   [ 15 nov. 2012 12:59 bijgewerkt door Webmaster ARB ]

Ter afsluiting van Bevrijdingsdag wordt elk jaar een concert georganiseerd op de Amstel. Onder toeziend oog van Koningin Beatrix treden verschillende artiesten op en wordt onze vrijheid gevierd!!

Dit jaar waren de onder andere Guus Meeuwis en Sabrina Starke van de partij. Naast deze artiesten wordt het ondertussen ook al een soort van traditie dat leden van de nationale selectie aangevuld met leden van verschillende reddingsbrigades tijdens het concert met fakkels gaan zwemmen. Vanuit onze brigade zwommen Hans, Ashleigh en Saskia mee.

 

Al rond de middag verzamelde alle fakkelzwemmers zich bij theater Carré. Eerst werd ’s middags tijdens de generale repetitie de route alvast door een aantal zwemmers voor gezwommen. Zo weet iedereen hoe hij/ zij ’s avonds moest zwemmen.

Om ongeveer 20.00 uur kwam de koningin aan en kon het concert beginnen.

Onze bijdrage was pas tegen het einde, wanneer het al flink begon te schemeren. Dik ingepakt in surfpakken gingen we te water. Door al de adrenaline viel de kou gelukkig mee. In

drie rijen zijn we tot aan het podium gezwommen. En na het nummer van Guus Meeuwis weer terug. Gelukkig bleven alle fakkels branden tot het eind.

 

Terwijl we over de kade terugliepen naar het theater kregen we veel complimenten te horen. Alle fakkelzwemmers mochten aan het eind ook nog even samen met alle artiesten en optredens op het podium! Het was een zeer geslaagde dag!!!!!!

 

Saskia