Nieuws‎ > ‎

Groot onderhoud boten

Geplaatst 21 jun. 2012 06:54 door Redactie van de Plons   [ 25 jun. 2012 10:35 bijgewerkt door Webmaster ARB ]

Voor het groot onderhoud aan de boten op 2e Pinksterdag had

Harry Markus weer een oproep gedaan naar de leden van de

Varend Redden groep. Bijna iedereen had aangegeven beschikbaar te zijn die dag. Zelfs een paar andere fanatieke ARB’ers hadden zich gemeld om ook die dag aanwezig te zijn om mee te helpen. Iets wat natuurlijk altijd meer als welkom is.

Het groot onderhoud was na de vorige keer wel weer nodig, omdat de boten aardig te lijden hadden gehad tijdens het aanleggen aan betonnen oevers bij een aantal bewakingen.

Zeker als de wind ook nog eens richting deze oevers staat, hebben de voor- of zijkanten van de boten aardig wat te verduren. Hoewel de bemanning altijd voorzichtig met het materiaal omgaat, zijn hierdoor ontstane krassen soms (waarvan sommige wat diepere) onvermijdelijk.

 

Op 2e Pinksterdag was iedereen op tijd aanwezig bij de botenloods in

Hoogland West. Na een inleidend praatje van Harry, waarin hij de werkzaamheden voor die dag uitlegde, ging een ieder aan de slag. Boten werden schoongemaakt, ingepoetst en met een poetsmachine weer uitgepoetst. Verder werd o.a. de hele botenloods weer geveegd en trailers nagekeken. Al met al een lekker drukke, maar hele gezellige middag met z’n allen. Na een paar uurtjes waren er een hoop werkzaamheden gedaan en werd de zeer warme middag afgesloten met een heerlijke milkshake. Wat smaakte die lekker zeg!

 

Bij deze nogmaals iedereen bedankt voor zijn of haar grote inzet en met name Harry voor zijn wederom vakkundige begeleiding. Mede door de inzet van een ieder en het resultaat wat er was na afloop, mogen we weer met recht trots zijn op ons materiaal.

 

Lex Termaaten

Comments