Nieuws‎ > ‎

Leer redden bij de Amersfoortse Reddingsbrigade!

Geplaatst 15 sep. 2012 05:09 door Redactie van de Plons   [ 15 sep. 2012 05:12 bijgewerkt ]
Goed zwemmen is belangrijk, maar jezelf en iemand anders ook kunnen redden is helemaal van levensbelang. De Amersfoortse Reddingsbrigade geeft daarom cursussen zwemmend redden, die nieuwe, landelijk erkende diploma's opleveren. Zelfs kinderen vanaf zes jaar kunnen al zo'n diploma halen.

Bij zwemmend redden leer je om iemand die in nood verkeert uit het water te halen. Dat doe je bijvoorbeeld met zogenoemde bevrijdings- en vervoersgrepen, die je in de loop van de jaren op onze cursussen aanleert. Van begin af aan leer je steeds meer technieken om iemand veilig en verantwoord te redden. Het eerste reddingsdiploma is al te halen door kinderen vanaf zes jaar die in bezit zijn van zwemdiploma b.
Ons doel is om mensen te leren zichzelf en anderen te redden als je in het water komt. Voor de allerjongsten doen we dit op een leuke, speelse manier. En hoe ouder je wordt, hoe meer je leert.


De lessen zijn op vrijdagavond in zwembad Liendert van 20:00 tot 22:10 uur voor de oudere jeugd en volwassenen. Voor kinderen vanaf zes jaar zijn de lessen zaterdagochtend in zwembad Hoogland van 8:30 tot 12:00 uur.

In diverse groepen is er nog plaats voor nieuwe leden.

Meer informatie via het secretariaat van de Amersfoortse Reddingsbrigade:
06-12623496
secretariaat@arbweb.nl
www.arbweb.nl

Comments