Nieuws‎ > ‎

Nieuwe kledingeisen

Geplaatst 25 mrt. 2014 12:04 door Redactie van de Plons

Sinds begin januari wordt er iedere les met kleding aan gezwommen. Dit houdt in dat iedere leerling over zijn badkleding een lange broek, shirt met lange mouwen, regen- of windjack en schoenen draagt. Dit geldt ook voor alle leerlingen die niet voor een examen opgaan dit jaar.

Vanuit de bond zijn de kledingeisen dit seizoen verder aangescherpt:

  • Badkleding.
  • T-shirt of blouse met mouw die minimaal tot aan de elleboog reikt.
  • Lange broek tot op de enkel. Voor de junior redders mag dit een katoenen broek zijn. Voor alle zwemmend redders en life savers moet dit een spijkerstof of ribstof broek zijn. Lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan.
  • Regen/windjack (bedoeld wordt een jack met lange mouwen, dat vaak is vervaardigd uit een soort nylon).
  • Schoenen: plastic waterschoenen, leren schoenen of sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder stevige zool (zoals surfschoenen, turnschoenen of balletschoenen) zijn niet toegestaan.
Het is toegestaan dat kandidaten i.p.v. broek en blouse een jurk met mouw of rok en blouse met mouw dragen. De jurk of rok moet tot over de knie reiken. De kledingstukken behoren zodanig bevestigd te zijn, dat deze tijdens het verblijf in het water niet verloren kunnen worden. De kleding dient schoon en in goede staat te zijn.

Bij deelname aan het examen moet aan bovenstaande eisen worden voldaan. Anders kan de examinator van de bond de kandidaat deelname aan het examen weigeren.

Namens de technische commissie,
Esther van Bladel

Comments