Nieuws‎ > ‎

Televisieopname voor het Klokhuis

Geplaatst 26 apr. 2012 02:07 door Redactie van de Plons

Eind 2011 werden we door Reddingsbrigade Nederland benaderd over het maken van opnames voor het Klokhuis. Het was de bedoeling om een uitzending over zwemmend redden te maken. Natuurlijk wilden wij hier graag aan mee werken en zo kwamen we in contact met het Klokhuis.

Op een vrijdagavond is de eindredacteur naar het zwembad gekomen en hebben Esther en ik verteld wat wij als reddingsbrigade allemaal doen. Het Klokhuis had nooit verwacht dat wij als reddingsbrigade zoveel verschillende dingen doen. En we kwamen er al snel achter dat we aan één uitzending niet genoeg zouden hebben.

Het onderdeel Auto te Water sprak hun heel erg aan en daar wilde ze graag een aparte aflevering over maken. In de andere uitzending besteden ze aandacht aan het zwemmend redden. Omdat er maar één aflevering tegelijk wordt opgenomen zijn we eerst druk aan het werk gegaan met de Auto te Water aflevering.

Met onze informatie is de regisseur een script voor de opnames gaan maken. Ook hij is in het zwembad langs geweest en heeft de autocabine en de locatie bekeken.

Na een lange voorbereiding was het zondag 1 april dan eindelijk zover. De opname crew van het klokhuis kwam zwembad Liendert toe. Het zwembad werd omgebouwd tot een filmset. Op de kant en in de auto werden camera’s geplaatst. En onze vrienden van duikschool Wobbegong lagen met twee camera’s op de bodem van het zwembad. Ik moest nog een keer het script doorlezen en de opnames konden beginnen!

Uiteindelijk zijn we bijna zes uur bezig geweest met filmen. Het was heel veel wachten en nog veel vaker scènes opnieuw doen. Zodat ze voor de montage zoveel mogelijk film materiaal zouden hebben. Tijdens de opnames hebben we de presentator van het Klokhuis geleerd wat hij moet doen als hij met een auto in het water terecht komt.

Het Klokhuis wil ook graag laten zien wat de brandweer doet als er een auto te water raak. Ze gaan daarom binnenkort ook opnames maken bij een oefening van de brandweer. Samen met de opnames van ons, wordt er dan één uitzending van gemaakt.

 

Er is nu nog niet bekend wanneer de uitzending van het Klokhuis is. Maar zodra wij dit weten krijgen jullie het ook te horen!
 
Bas Post
Comments