Nieuwsā€Ž > ā€Ž

Waterfestijn!

Geplaatst 25 mrt. 2014 12:02 door Redactie van de Plons

Via de RVR Utrecht kregen wij de aanvraag binnen of wij een les zwemmend redden wilde geven aan de opleiding Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam.
Een groep leerlingen van deze opleiding had de opdracht gekregen om een evenement te organiseren.
Als thema voor dit evenement hadden zij waterfestijn gekozen en het zwembad in Hoogland gehuurd. Omdat dit onze thuisbasis is zijn wij door de RVR benadert of wij workshops op ons wilde nemen.
Op donderdag 23 januari was het dan zover en ging om 11 uur het festijn van start. Het bad was in drie onderdelen verdeeld waar de reddingsbrigade er twee van organiseerde. Het derde evenement werd verzorgd door de studentenwaterpolovereniging uit Amsterdam. Het eerste reddings onderdeel was het aanleren van een bevrijdingsgreep en daarna elkaar vervoeren in verschillende vervoersgrepen. Na een half uur klonk de bel en gingen de studenten door naar het volgende onderdeel. Daar hebben we ze geleerd hoe ze een natte en een droge redding uit moesten voeren met een reddingsmiddel. Toen alle 55 studenten de verschillende onderdelen hadden gedaan zijn we lekker met zā€™n allen aangeschoven aan de zeer uitgebreide lunch. Ik wil de organisatie High 5 Events en de instructeurs heel erg bedanken voor de organisatie en hun hulp. Het is een super evenement geworden!

Bas Post


Comments