Wedstrijdploeg

'Hier zal de wedstrijdploeg zich binnenkort voorstellen..'

Deze tekst stond al zéér lange tijd op de website van de ARB, onder het kopje 'Wedstrijdploeg'. Maar nu heeft dat lang genoeg geduurd: hier zijn we dan!

 

Nadat de oorspronkelijke wedstrijdploeg van de ARB (die voornamelijk bij marathons aanwezig was) eind 2007 een nieuwe impuls kreeg door de toetreding van de wedstrijdploeg van de opgeheven brigade uit Zeist, werd er met nieuwe energie getraind voor deelname aan ‘echte’ wedstrijden.

 

Oorspronkelijk waren het vooral de ‘Zeister’ sporters die actief waren, maar het duurde niet lang voordat ook de echte Amersfoorters zich met de wedstrijden bezig gingen houden.

Was eerst één baan genoeg om op de zaterdagochtend de trainingen af te werken, tegenwoordig zijn er al twee banen nodig, en nog steeds is het druk!

Vanaf de zomer van 2011 is de ARB zelfs gestart met juniorenteams! Deze junioren hebben de eerste wedstrijd reeds achter de rug en dat smaakte naar meer.

 

Bij deelname aan wedstrijden is het gebruikelijk om de ploegen de naam te geven van de plaats waar de brigade vandaan komt. De wedstrijdploeg van de ARB staat dus gewoon bekend als ‘Amersfoort’.

 

Amersfoort is actief bij 3 soorten wedstrijden :

  1. ILSE- wedstrijden