Wedstrijdploeg‎ > ‎

Ocean- wedstrijden

De leukste wedstrijden, en vaak ook de meest spectaculaire, zijn de wedstrijden Ocean Events: wedstrijden op het strand en op/in zee. Inderdaad een soort Baywatch!

 

Ook hier zijn de wedstrijdonderdelen vaak afgeleid van reële reddingssituaties, maar is alles wederom in een wedstrijdjasje gegoten. Er wordt veel gezwommen (met en zonder zwemvliezen), maar er wordt ook met de handen gepeddeld op een board of gevaren met een soort kano (‘surf-ski’). Daarnaast zijn er vier hardlooponderdelen die uitsluitend op het strand plaatsvinden.

Deze wedstrijden zouden natuurlijk echt op en aan zee georganiseerd moeten worden, maar er zijn ook veel wedstrijden op binnenwater.

Het zal duidelijk zijn dat dergelijke wedstrijden op zee, met een stevige branding, erg spectaculair zijn voor de toeschouwer, maar zéér vermoeiend voor de deelnemers.

 

Om de herkenbaarheid van de zwemmers tijdens deze Ocean-wedstrijden te vergroten (er wordt natuurlijk niet netjes in een baan gezwommen) is men verplicht om een badmuts of capje te dragen waarmee zichtbaar gemaakt wordt van welke ploeg de sporter is.

De Amersfoortse kleuren zijn 'Oranje-Zwart-Oranje'!