Zwemmend Redden

Na het behalen van het zwemdiploma’s uit het zwem ABC moeten jonge kinderen blijven oefenen om het zwemmen niet te verleren. Het zwemmend redden combineert het op pijl houden / uitbreiden van het zwemniveau, met het aanleren van het redden van zichzelf en anderen in en rond het water.

Kinderen vanaf 6 jaar, minimaal in bezit van het zwemdiploma A, kunnen starten met lessen reddend zwemmen in onze junior redder 1 tot en met 4 groepen. Hier leren ze een perfecte zwemslag en raken zij volledig vrij in het water. Daarnaast worden de basisvaardigheden van het zwemmend redden geleerd. Hierbij ligt de nadruk op het uitvoeren van een eenvoudige redding, het afzoeken van de bodem en vaardigheden welke nodig zijn om zichzelf te redden. Deze groepen kenmerken zich door hun speelse karakter.
Na het behalen van de junior redder diploma’s, stromen de kinderen door naar de zwemmend redder lijn. Bij deze 4 diploma’s worden de zwemmend redden vaardigheden uitgebreid, en leren kinderen onder andere met verschillende reddingsmiddelen werken, het vervoeren en opsporen van drenkelingen en zichzelf te bevrijden. Tevens worden de vaardigheden, aangeleerd tijdens de junior redder lijn, bijgehouden en uitgebreid.

 

Bij de diploma’s lifesaver 1 tot en met 3 wordt tevens een theorie examen afgenomen. Leerlingen worden hier voorbereid om als toezichthouder te kunnen werken bij evenementen of als bijbaantje. Uiteindelijk kan worden verder gegaan om het instructeurs diploma te behalen, en de aangeleerde vaardigheden weer over te brengen op anderen.
Voor volwassenen bestaat de mogelijkheid voor conditieverbetering. Een deelname aan een opleiding mag natuurlijk, maar is voor deze leeftijdsgroep niet meer vereist.

 
Wilt u naar aanleiding van de folder een proefles volgen, wilt u meer weten of lid worden?
Stuur dan een email met naam, adres, telefoonnummer en leeftijd naar: