Amersfoortse rEDDINGSBRIGADE

"Zolang nog niet iedereen kan zwemmen, moet iedere zwemmer kunnen redden"

Over de Amersfoortse Reddingsbrigade

De Amersfoortse Reddingsbrigade (ARB) is op 22 mei 1919 opgericht en daarmee één van de 161 reddingsbrigades in Nederland. De ARB is inmiddels 100 jaar actief in en rondom Amersfoort. De vereniging draait geheel en al op vrijwilligers en heeft zo'n 180 leden. Elk jaar leiden wij vele enthousiaste kinderen en volwassenen op tot redders!

Zwemmend redden is een leuke sport voor jong en oud. Het is een mooie vervolgstap op je zwemdiploma, maar het is ook een zeer waardevolle sport waar je jezelf en anderen leert redden uit een noodsituatie. Het is de ideale combinatie van het uitbreiden van het zwemniveau met redden in en rond het water.

Naast het Zwemmend Redden is het ook mogelijk om te gaan varen bij de Amersfoortse Reddingsbrigade. Tijdens deze lessen wordt je opgeleid om als bemanning op de reddingsvlet mee te varen. Na de zomervakantie start er zo mogelijk ieder jaar weer een nieuwe cursus. Deze cursus bestaat uit een praktijk- en theoriegedeelte. De lessen worden doorgaans in het weekend gegeven. De praktijklessen vinden buiten plaats en gaan door zolang de weersomstandigheden het toelaten.

Ieder jaar helpen wij met het beveiligen van diverse evenementen, zowel op als rondom het water. Het gaat dan om bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas in Amersfoort, triatlons, festivals en diverse zwemwedstrijden. Bij het beveiligen van evenementen wordt vaak nauw samengewerkt met andere Reddingsbrigades uit de regio.

In de wedstrijdgroep worden verschillende onderdelen van de Lifesaving sport beoefend. Ook worden er wedstrijden gezwommen. Heb jij zin om je zwemtechniek te verbeteren en houdt je van een wedstrijdelement? Dan ben je in de wedstrijdgroep op de juiste plek!

De Amersfoortse Reddingsbrigade is er voor iedereen! Daarom hebben wij op vrijdagavond vanaf 20.00 uur twee groepen voor recreatieve zwemmers. In deze groepen wordt er naar keuze gezwommen of les gegeven onder begeleiding van een instructeur. Iedereen kan zelf bepalen hoe actief hieraan wordt deelgenomen. Het is een ontspannen en gezellig uurtje!

PR & Evenementen is voornamelijk bezig met de promotie van de Amersfoortse Reddingsbrigade, het vergroten van de naamsbekendheid en het werven van nieuwe leden. Daarnaast organiseren wij ook activiteiten voor de leden en de externe promotionele evenementen. PR & Evenementen werkt actief samen met het bestuur en de andere commissies op het gebied van promotie en evenementen.