Waterhulpverlening

Ieder jaar helpen wij met het beveiligen van diverse evenementen, zowel op als rondom het water. Het gaat dan om bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas in Amersfoort, triatlons, festivals en diverse zwemwedstrijden. Bij het beveiligen van evenementen wordt vaak nauw samengewerkt met andere Reddingsbrigades uit de regio.

De bemanning die is opgeleid binnen de Waterhulpverlening is dus van groot belang bij het beveiligen van deze evenementen en voor het helpen bij calamiteiten. Tevens maken wij als Amersfoortse Reddingsbrigade deel uit van de Nationale Reddingsvloot welke ingezet kan worden in heel Nederland voor evacuatie en hulpverlening van overstromingsgebieden- en rampen. De bemanning van deze vloot staat 365 dagen per jaar klaar om ingezet te kunnen worden. Met de Nationale Reddingsvloot wordt regelmatig geoefend waardoor de vrijwilligers vakbekwaam blijven binnen diverse situaties.

Naast de Nationale Reddingsvloot maakt de Amersfoortse Reddingsbrigade ook deel uit van de Regionale Voorziening Reddingsbrigade (RVR) van de veiligheidsregio Utrecht. De RVR is een samenwerkingsverband van diverse Reddingsbrigades die samenwerkt met Reddingsbrigade Nederland en andere uit de veiligheidsregio zoals brandweer, politie, ambulancediensten en andere waterhulpverleningspartners.

Wilt u een evenement organiseren op of rondom het water, waarbij u graag gebruik wilt maken van onze expertise, voor de veiligheid op en rondom het water? Dat kan! Neem dan contact op door een email te sturen naar waterhulpverlening@arbweb.nl.